STARTSIDA


OM MIG


BEHANDLINGAR


PRODUKTER


KONTAKT

Behandlingar


Lymfterapi


Det venösa systemet ser till att vätskan i bindvävnaden transporteras tillbaka och spolas genom njurarna. Det tar dock bara 90%, resterande 10% tar lymfsystemet och det plockar även upp äggvitepartiklarna. Det är dessa som utgör ett lymfödem.

Genom terapin, som är manuell, ökar man flödet i lymfknutorna och de börjar jobba mer. Samtidigt så ”pumpar” man bort lymfan från den kroppsdel som behandlas. Lymfan transporteras upp i kroppen och går in i det venösa systemet och renas genom njurarna.

Lymfterapi används vid tex. svullna ben, efter mamaeoperation och även till sårläkning på ex öppna bensår. Utveckling av nya lymfbanor är även en positiv effekt. Terapin är effektiv ihop med kompressioner.

Manuell lymfterapi är en mycket mjuk form av pumpande rörelse där man ökar flödet så att lymfknutorna påverkas positivt och ödemet avtar.

Bindvävsmassage


Detta är en form av massage som utövas på huden i ett sträckförande mönster. Den orsakar en kraftig genomblödning i området som bearbetas och även genom nerverna får man positiv påverkan på det område man behandlar.

Behandlingen bygger på olika sorters massage där man börjar med en grund som sedan byggs på för varje behandling. Där denna behandling fungerar som bäst är på Fibromyalgi.

Klassisk massage (Även känd som Svensk massage)


Detta är en behandlande form av massage som påverkar musklerna positivt genom att öka blodcirkulationen och ge en töjande effekt i området. Genom att blodcirkulationen ökar så ”spolar” man ut slaggprodukter och på så vis är inte musklerna igenklistrade mer och de kan röra sig i sin längd igen. En kontraherad muskel som inte kan slappna av gör ofta ont. Vi pratar ofta om en ”trött” rygg. Detta kan orsakas av att musklerna på ryggen inte är i balans. Då kan det göra susen med en behandlande massage.

Klassisk massage är en utmärkt komplettering till sjukgymnastik och manuell terapi.

Avslappnande massage
Vill man njuta av en välgörande olja på kroppen som blir inarbetad i huden genom en mjuk skön massage, då ska man välja avslappnande massage. Den är bra för kropp och själ.

Man kan välja mellan del- eller helkroppsmassage. Delkroppsmassage betyder ryggen med bäcken och nacke – axlar i detta fall. På helkroppsmassage tillkommer armar och ben och den som önskar kan även få ansiktet masserat.

Kombinerad behandling
Detta är det som utgör fysioterapin. När jag behandlar så kombinerar jag de olika metoderna för att uppnå ett så bra resultat som möjligt. Dvs. oftast kombinerad sjukgymnastik, manuellterapi och klassisk massage. Dessa kompletterar varandra så bra att det ger en mycket bra och enhetlig behandling.

SjukgymnastikHär kan du få den för korta muskeln stretchad eller den för svaga upptränad. Jag gör en analys av hur muskelbalansens aktuella status är och genomför tester om det behövs. Sedan består behandlingen av stretch där det behövs och träning i form av övningar som jag instruerar och du själv utför.

Manuellterapi efter KaltenbornMed manuellterapi kan man behandla alla leder och mjukdelar. Genom tester och erfarenhet kan jag få fram var problemet befinner sig och vad orsaken är. Det är aldrig någon mening med att behandla symtomen om inte orsaken behandlas.

Sedan tar man hänsyn till mjukdelarna som är muskler, senor, bänder och kapslar. Om det behövs så löser jag även förekommande blockader. Vid mobilisering av lederna (knä, höft, ryggrad) så håller man sig inom den anatomiska tillåtna rörlighetsgraden i just den leden och dess omliggande strukturer.

Här är några underordnade metoder som ingår och utgör manuellterapi:

Triggerpunktbehandling där maximalpunkten i muskeln behandlas för att få en kraftig genomblödning. På så vis spolas muskeln ur snabbt och den renas effektivt och kan återfå sin funktion.

Funktionsmassage som är kombinerad rörelse med massage. Det innebär att muskeln rörs i motsatta håll mot sin funktion och under tiden så masseras den längs och tvärs i muskelfibrernas riktning.

Friktion eller tvärmassage är en form av massage där man jobbar över muskelfästena på tvären.

Traktion finns i tre stadier. 1. Smärtlindring och avlastning för brosken. 2. Smärtlindring, avlastning och smörjning för brosken. 3. Smärtlindring, avlastning, smörjning för brosken och stretchning av kapseln.

Glidtraktion används för att återuppnå funktionell rörelseförmåga i en led. Den rörs i den riktning som är svår och smörjs även upp.

Nervmobilisering innebär att nerven mobiliseras i sitt fodral. Genom en särskild rörelse kan man stretcha på en förhört nerv

Ledmobilisering används då det förekommer blockader i en eller flera leder. Denna metod behövs för att kunna återge låsta leder sin funktion igen.

Genom att använda dessa metoder så får man ett mycket bra resultat vid behandlingen.

Pumpande rörelse för bearbetning av ett lymfödem i benet.

En delkroppsmassage på ryggen

Träning för de sneda magmusklerna.

Sträckföring vid en axelbehandling

Stretch av musklerna i baklåret

Funktionskontroll av axelleden

Träning för axel-nacke

Mobilisering av höger bäcken genom muskelenergiteknik

Mobilisering av de åtta handledsbenen

Mobilisering av ländryggen

Funktionsmassage av nackmuskler

Funktionskontroll av axelleden